Syntymäpäivälahjaksi saatu kermalikööripullo on odottanut kaapissa inspiraatiota kokeilla liköörinmakuisia leivonnaisia ja karkkeja joista tässä nyt ensimmäinen.Vaikka muuten en liköörien ylin ystävä ole niin tätä en voi olla maun suhteen kehumatta,siis leivonnassa.Tuoksussa ja maussa yhdistyy kermatoffee ja vanilja.Vastakkaiseen kerrokseen kun lisättiin tumma suklaa niin yhdistelmä oli ainakin minun makunystyröitäni hipova.

1300217510_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1300392713_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA:

Pellin kokoinen tumma kakkupohja(ohje kakkupohjia/perusohjeita osiossa)

Leikkasin irtopohja vuoan(24halkaisija)kokoisen palan ja loput palat säästin cake popsien tekoon.

* Leivinpaperi suikaleista lisäkorkeutta vuoan seiniin*

HELPPO SUKLAAMOUSSE:

1 prk Flora Vispiä (2,5dl)

½ prk maustamatonta tuorejuustoa(100g)

n.120-150g tummaa suklaata

½ dl maitoa

4 liivatetta


-Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

-Sulata suklaa,anna hieman jäähtyä ja sekoita tuorejuuston sekaan.

-Vatkaa kerma.Yhdistä tuorejuustoseos ja kerma.

-Kuumenna maito ja lisää siihen puristetut liivatteet(sekoita nopeasti ja kunnolla)

-Lisää liivatemaito norona suklaamousseen samalla hyvin vatkaten(ettei tule klimppejä)

-Kaada irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle,tasoita päällinen ja laita kylmään kiinteytymään.

KERMALIKÖÖRIMOUSSE:

1 prk Flora Vispiä(2,5dl)

½ prk maustamatonta tuorejuustoa(100g)

½ dl tomusokeria

0,75 dl kermalikööriä

4 liivatetta

Vaniljakreemijauhetta(vähän)

*Mikäli haluat kakkuun vain liköörin maun ilman alkoholia,likööri pitää kiehauttaa*


-Laita liivatteet likoamaan kylmään  veteen.

-Sihtaa tomusokeri tuorejuustoon.

-Vatkaa kerma jossa hieman vaniljakreemijauhetta.

-Yhdistä kerma ja tuorejuusto.

-Purista liivatteet ja sekoita kuumaan kermalikööriin.

-Kaada likööri mousseen,sekoita hyvin ja nopeasti.

-Kaada seos kiinteytyneen suklaamoussen päälle,tasoita ja laita kylmään.

**Koristele haluamallasi tavalla kun kakku on kiinteä!!!**

-