Yksi lempijälkkäreistäni,samaan aikaan lämmintä ja kylmää sekä makeaa ja raikasta. Jos edeltävä ruoka on todella täyttävä ja raskas niin en suosittele tätä heti perään syötäväksi.Sopii paremmin kevyen ruoan perään tai vaikka kahvipöytään.Ohje on helposti muunneltavissa makujen suhteen ja muutenkin helppo ja yksinkertainen jälkiruoka.Ylijääneen osuuden voi pakastaa.

1299180055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA:

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria (tai vaihtoehtoisesti 1 sitruunankuori raastettuna

TÄYTE:

n.½ litraa vaniljakermajäätelöä (meni hieman enemmän)

2 kiwiä pieninä paloina

n.2dl vadelmia

(vaihtelua makuun saa jäätelöä,marjoja ja hedelmiä muuttelemalla mieleisiksi)

MARENKI PÄÄLLINEN:

4 munan valkuaista

n.2,5 dl tomusokeria

(väriä muutama tippa jos mielii värikästä)


-Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.

-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

-Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokeri vaahtoon.

-Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 10-12min.

-Anna jäähtyä hieman.

-Kostuta hieman pohjaa (vaikka mehulla)


-Paloittele haluamasi hedelmät tai marjat

-Valmista marenki:vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

 

-Lado jääteläpaloja,hedelmänpaloja,marjoja pyramidimaiseksi keoksi pohjan keskelle niin että reunoille jää vielä tilaa reilusti marengille.

-Pursota isolla tyllalla nopeasti marenkivaahtoa jäätelökasan ympäri alhaalta ylöspäin.

(tai levitä päälle veitsellä/lastalla)

Tuki lopuksi vielä isoimmat reiät marengilla ennen uuniin laittoa.

PAISTA 200 ASTEESSA 3-4min.

*** Suklaista pohjaa saa kun lisää valmiiseen pohjavaahtoon sulatettua suklaata 100g+25gvoita***