Kahvipöytään tein jo tutuksi tullutta suklaakakkua,pidän ohjeesta eikä ole äklö makea,verrattavissa pohjaltaan enemmän kuivakakkuun kuin kosteisiin tuhdisti suklaata sisältäviin pohjiin.Aiemmin olin tehnyt kakun silikoonisessa isossa sydän vuoassa mutta tällä kertaa tein sen pyöreään 28 halkaisija irtopohja vuokaan.Halusin kuorruttaa tällä kertaa kakun ritilän päällä jotta ylitulevat suklaat valuisivat leivinpaperin päälle eikä kakkualustalle.Kiireissäni en malttanut odotella ja lähin siirtämään kakkua omalle alustalleen ja huonosti kävi,ensin kakku halkesi kahtia ja sen jälkeen vielä kuuteen osaan,siihen loppui sitten mielenkiinto koristeluihin.Joten jos teette,niin antakaa kakun rauhassa vetäytyä ja jäähtyä ennen siirtoja..On muutenkin todella paljon parempaa ja helpompi leikattava seuraavana päivänä kuin suoraan uunista.Tässä nyt kumminkin kuva palasta jonka sain pelastettua koristelua varten,loppu meni lusikoimalla:)

1299017259_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KAKKUPOHJA:

2½ dl sokeria

200g voita

3 munaa

2 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 dl rouhittua suklaata

½ dl kermaa

KUORRUTUS:

½ dl kermaa

25 g voita

150 g suklaata

-Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

-Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja kerma.Lisää seos taikinaan.

-Kaada taikina voideltuun,korppujauhoitettuun vuokaan.

-Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min.(peitä pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppuvaiheessa)

-Kuumenna kerma ja voi kattilassa ja sulata siihen suklaa.Kuorruta kakku ja koristele.