Leivontafoorumin täytekakku kisaan lähdin tällä kakulla,kakkua suunnitellessani yhdistin siihen asiat mistä itse eniten pidän,kunnon värejä,fantasia maailmaa,makuja joita rakastan ja käytän paljon sekä perinteisen "hedelmäkakun"saamista uuteen uskoon.

1296773349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä kuva tarkemmin yksityiskohdasta:

1296773105_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos resepti tai kakun tekemisen vaiheet kiinnostaa niin löydät ne täältä:

http://www.leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=455

Tässä nyt yksityiskohtainen resepti ja ohje kakkuun.


Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
-Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon,sekoita varoen esim.puuhaarukalla
-Kaada seos voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan.( halkaisija 28)
-Paista 175 asteessa n.35-40 min.
-Kumoa jäähtyneenä ja leikkaa 3 yhtä paksuun osaan.

Basilika Mansikka Mousse:
500g mansikkaa(pakaste)
4 rkl vaahterasiirappia
n.30 kpl basilikan lehtiä(tuoreita)
2 rkl sitruunan mehua
4 rkl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
125g mascarpone(puoli purkkia)

-Sulata mansikat,valuta ylimääräinen neste pois ja murskaa mansikat.
-Pilko basilikan lehdet pieneksi silpuksi veitsellä.
-Lisää basilikat,vaahterasiirappi,sokeri ja sitruunanmehu mansikoiden sekaan.Siirrä maustumaan tunniksi.
-Yhdistä mascarpone ja yrttimansikka seos.
-Vaahdota flora vispi ja yhdistä mansikka seoksen kanssa.


Passion Mousse:
5 passion hedelmää(tuoretta)
1 iso persikka tai 2 pienempää(säilyke)
3 rkl ruokosokeria
2,5 dl Flora vispiä
n.150g maitorahkaa

-Pilko persikat pieniksi paloiksi.
-Halkaise passionit ja kaavi sisältö persikoiden sekaan.
-Mausta ruokosokerilla ja yhdistä rahkaan.
-Vaahdota Flora vispi ja yhdistä seokset.

Kakun täyttäminen/kokoaminen:
*Kostutus:persikan liemi pullasudilla*
-Laita kakun pohjalevy suoraan tarjoilu alustalle, kostuta ja levitä passiontäyte tasaisesti koko alueelle.
-Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle,kostuta ja levitä yrttimansikka täyte tasaisesti koko alueelle.
-Nosta kakun kansi päälle. (mikäli kansi on vielä koholla/muhkurainen painele varovasti jotta kansi olisi mahdollisimman suora)kostuta.
-Levitä flora vispiä ohuesti kakun reunoille(täyttämään mahdolliset epätasaisuudet ja kolot sekä siistimään reunaa)
-Leikkaa leivinpaperista kakkua korkeammat suikaleet ja kiedo ne kakun ympärille(tarttuu hyvin reunan vaahtoon)
-Ota irtopohjavuuan reuna ja laita lisätueksi kakun ympärille.
-Levitä pullasudilla aprikoosihillo kanteen eristeeksi tulevaa päällistä varten.
(tuleva glasyyri ei imeydy kakkuun mikäli on oikean paksuista ja kunnon eriste välissä)

Glasyyri:
3 dl nestettä josta 1/3 dl Passoa likööriä ja 2/3 dl Passion appelsiini mehua
2 dl hyytelösokeria
Tippa oranssia väriä

-Kiehauta neste.Lisää sokeri nauhana ja sekoita huolella.Kiehauta seos uudestaan.
-Jäähdytä ja sekoita välillä kunnes seos hieman paksunee(kiisselimäistä mutta ei liian paksua)
-Kaada hyytelö kakun päälle.
-Laita kakku nyt vetäytymään ja maustumaan yön yli jääkaappiin(EI KUPUA)

Koristelu:
*Muotoile ja maalaa keijukainen ainakin edellisenä päivänä!*
*Poista reunat kakun ympäriltä*
n.4 dl Flora vispiä
4 tl vaniljakreemi jauhetta
Persikoita,tuoreita mansikoita,marsipaania1/3 pötköä,elintarvikevärejä keijun maalaamiseen,
liivatetta keijun siipiin,basilikan tuoreita lehtiä,muutama koristekuula keijun silmiin ja hiuksiin.

-Vaahdota n.1,5 dl flora vispiä(värjätty pastavärillä punaiseksi SUPER RED)ja n.2,5dl flora vispiä(ei värjäystä)
-Levitä punainen vaahto kakun reunoille ja vedä raapalla raidalliseksi.
-Pursota valkoista flora vispiä reunoille tasaisin välein pienellä tyllalla.
-Pursota loput valkoiset flora vispit kakun päälle isolla tähtityllalla.
-Leikkaa persikat ohuiksi siivuiksi ja tee mansikoihin veitsellä viiltoja melkein tyveen saakka(viuhkamainen)
-Asettele mansikat yhteen kulmaan ja persikat puoliympyrään niiden eteen.
-Laita basilikasta keijulle lehtipeti ja aseta marsipaani keiju päälle makaamaan.(lehtien ansiosta keiju kesti 3pv)
NAUTI!