Iso täytekakku on näyttävä ja kun perhe on iso ja juhlat paisuvat isoiksi kertatoisensa jälkeen niin olen tehnyt mielummin yhden jättikokoisen kakun kuin muutaman pienen. Moni niin sanottu "levykakku"toteutetaan yleensä että kakkupohjana toimii kääretorttu levy mutta mielestäni se on aivan liian lättänä kun kerran haluan kakkuuni korkeutta ja muhkeutta.Tässä ohje jota käytän kaikissa isoissa kakuissani ja ikinä ei ole epäonnistunut.Uunipelti pitää olla ns.syvä pelti ja sen halkaisija minulla on kulmasta kulmaan 48cm.Koska oma uunini on levein mahdollinen niin laitan kakku pellin vain uuniritilän päälle.

Kakun valmiit pohjat (3 kpl) ilman täytteitä pinottuna ja reunat siistittynä.

1303513805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytteet välissä ja reunat kermavaahdolla siistittynä ns.murureuna.

1303513824_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiita isoja täytekakkuja,lisää löydät kategoriasta täytekakut.

1296772935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296773116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OHJE: 1pohja/kerros

5-6munaa(isoja munia)

2 dl sokeria

3 dl jauhoja( joko puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja tai 2dl perunajauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja)

1½ tl leivinjauhetta

Uunin lämpötila 175 ja n.20min

-Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi

-Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokeri vaahtoon,sekoita varoen esim.puuhaarukalla.

-Kaada taikina uunipellille jossa on leivinpaperi ja paista.

-Laita pöydälle leivinpaperi ja kumoa kakkupohja siihen.

-Kostuta paperia tai keittiöpyyhettä kylmällä vedellä ja painele pohjan päällä olevaa leivinpaperia,näin paperi irtoaa hienosti eikä pohja repeile yhtään.

-Isoon kakkuun tarvitsee 3 pohjaa jotta kakusta saadaan korkea.

*Ennen täyttöjä kaikki 3 pohjaa päällekkäin niin voi veitsellä leikata reunat tasaisiksi.