Pikkuleipien kimpussa taas,tällä kertaa tuotannossa wilhelmiinat.

Tämän nopeampaa ja yksinkertaisempaa pikkuleipä ohjetta ei ole missään,pari minuuttia taikinan tekoon,reilu kymmenen minuuttia uunissa ja vieraille on pöydässä uunituoretta tarjottavaa.Mitään koristelujahan tämä keksi ei tarvitse,minulla vain kaapissa kasa koristelugeelejä jotka olisi nopeasti käytettävä joten niitä tulee laitettua nyt vähän joka paikkaan.Pienen pieni varoitus ennen kuin alat tekemään näitä:käytä ajastinta tai tarkkaile silmä kovana uunia sillä loppuvaiheessa palamisen raja ylittyy hetkessä ja valitettavasti pikkuleipä joka maistuu kärähtäneelle ei ole hyvää.1299707521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OHJE:      n.40pikkuleipää

200 g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

2 tl ruokasoodaa

1 rkl vanilliinisokeria


-Vaahdota voi ja sokeri.

-Lisää keltuainen,siirappi ja jauhot joihin sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda.

-Leivo taikinasta 4 pitkää tankoa.

-Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle( 2 tankoa/per levy)

-Jätä reilusti tilaa tankojen väliin,sillä ne leviävät.

-Paista 175 asteessa n.15min (minulla riitti 13min)

-Leikkaa tangot(vinosti) heti uunista oton jälkeen.

-Jäähdytä/anna kovettua.

-